Hlavní obsah

Hyundai zveřejnil první snímky konceptu sportovního kupé HND-9

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zraky automobilového světa se budou příští týden upírat na výstavu v New Yorku. Korejský Hyundai se už nyní pochlubil svým konceptem chystaným na domovský autosalon v Soulu, který probíhá ve stejném termínu jako autosalon v USA.

Foto: Hyundai

Hyundai HND-9 (koncept, renderovaná fotografie, 2013)

Článek

Nový koncept by mohl být předzvěstí sériové verze kupé genesis, které se korejské automobilce nečekaně dobře povedlo. Koncept má po vzoru italských supersportů vzhůru výklopné dveře, ty se ale sériové výroby nejspíš nedočkají.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Hyundai Genesis Coupe

Z výrazného designu zaujme široká maska chladiče, která až příliš připomíná současné Astony. Zadní části dominuje prudce skloněný C sloupek, čtveřice koncovek výfuku a koneckonců i výrazná zadní světla.

Koncept „vysoce výkonného sportovního kupé“ HND-9 má poháněná zadní kola, srdcem vozu je benzínový motor GDI o objemu 3,3 litru, přeplňovaný turbodmychadlem. Výkon 272 kW (370 k) přenáší na vozovku osmistupňová samočinná převodovka.

Foto: Hyundai

Hyundai HND-9 (koncept, renderovaná fotografie, 2013)

Pojmem „vysoce výkonné“ v dnešní době označit 370koňové kupé příliš nelze, pokud se ale povede stejně dobře jako současná verze Genesis Coupé, nebudou po projížďce litovat ani zarputilí odpůrci korejského koncernu Hyundai/Kia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám