Hlavní obsah

Hyundai rozvažuje, zda vyrábět Hellion a Veloster

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejská automobilka Hyundai přemýšlí, jak zvýšit svojí atraktivitu na některých trzích. Především ten americký je pro koncern velmi zajímavý. Možná se tak dostane na podobný systém jako u konkurence - vyčlení se nová značka, která bude mít vlastní modely. Třeba dnešní koncepty Veloster a Hellion.

Článek

Podobný systém už mají značky Toyota (Lexus a Scion), Nissan (Infiniti) či dříve byl u amerického Fordu považovány za odnož značky Mercury a Lincoln. Ty se však už v průběhu let osamostatnily a nyní si hrají "na svém písečku."

Podle Wayne Killena z Hyundaie, který poskytl rozhovor internetovému magazínu Ward´s auto, se nyní v koncernu uvažuje nad tím, zda by takový krok byl pro Hyundai přínosný, a které druhy vozů by bylo nejlepší zákazníkům nabídnout. Podle něj je zatím asi nejprůchodnější cestou zaměřit se na mladé zákazníky.

Těm však Hyundai nemá dnes co nabídnout, takže by musel přijít s něčím novým. Tak kupříkladu Hyundai Veloster, sportovní kupé představené nedávno v Seoulu [celá zpráva] by mohlo být tím pravým modelem. Také by se mohlo jednat o velmi netradičně pojatý crossover HCD-10 Hellion. [celá zpráva] Nic však zatím není rozhodnuto.

Reklama

Související témata:

Související články

L.A. Autoshow: Hyundai HCD10

V rámci autosalonu v Los Angeles, které právě probíhá, je představováno několik netradičních konceptů. Postupně vám nejzajímavější z nich představíme. Začínáme...

Hyundai Veloster: kupé solidních tvarů

Autosalon v Soulu je jedním z největších v Asii. Především korejské automobilky jej považují za důležitější, než ten čínský. Tomu také přizpůsobují svoje...

Výběr článků

Načítám