Hlavní obsah

Hyundai plánuje do tří let devět nových aut s alternativním pohonem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská automobilka Hyundai oznámila světu smělý plán. Do roku 2022 chce představit hned devět nových úsporných automobilů, kterými budou hybridy, plug-in hybridy i elektromobily.

Foto: Hyundai

Hyundai 45 Concept

Článek

Hyundai chystaný plán oznámil prostřednictvím tiskové zprávy, ve které se píše dokonce o třinácti automobilech, což ale není úplně přesným údajem, protože čtyři z nich už jsme poznali a nedají se tak dost dobře počítat.

Tempomat Hyundai se naučí jízdní styl řidiče

AutoMoto

Prvním z nich je model Ioniq, který už se prodává v Evropě i v Asii. Navíc, tímto vozem si můžeme z pomyslných třinácti nováčků odškrtnout hned tři, protože se dá pořídit jak ve verzi s elektromobilem, tak i v hybridním a plug-in hybridním provedení. Každý Ioniq je vlastně unikátem s jinou technologií i převodovkou, takže je sám Hyundai počítá jako tři odlišná auta.

Čtvrtý „zelený“ Hyundai se světu představil před více než půl rokem na veletrhu v New Yorku a je jím osmá generace modelu Sonata s názvem HEV, která se pyšní exkluzivním designem a hybridním pohonným ústrojím. Auto má 195 koňských sil a elektřinu umí dobíjet pomocí solárních panelů na střeše. Zatím ale není vůbec jasné, zda se Sonata objeví i v evropském portfoliu značky.

Slavná vejtřaska má nástupce, Loprais s ní pojede Dakar

Rallye Dakar

Podle webu InsideEVs.com se chystaných hybridů, plug-in hybridů a elektromobilů dočkáme především v roce 2021 a 2022. To automobilka Hyundai údajně chystá třeba další generaci modelu Kona.

Reklama

Související témata:

Související články

Hyundai posunul model Grandeur do 21. století

Korejská automobilka Hyundai představila facelift svého velkého sedanu Grandeur. Vůz, který se sice u nás neprodává, ukazuje, jak moc se tahle značka posunula...

Výběr článků

Načítám