Hlavní obsah

Hyundai má novou pýchu. Luxusní divize představuje konkurenta pro Mercedes třídy E

Novinky, laz

Po několika upoutávkách a polovičatém online představení v březnu se konečně Genesis chlubí svým novým sedanem vyšší střední třídy naplno. G80 je tu už ve třetí generaci.

Foto: Genesis

Genesis G80

Článek

Luxusní odnož Hyundaie Genesis prezentuje sedan vyšší střední třídy G80. Technicky i designově navazuje na velké SUV s názvem GV80, které bylo představeno rovněž v letošním roce.

Po předchůdci přichází neobvykle teprve po čtyřech letech. Tedy v čase, kdy je standardně doba spíše na facelift. Konkurenci hledejme v klasických zástupcích vyšší střední třídy, tedy například u Mercedesu třídy E, BMW řady 5 nebo Audi A6.

Luxusní odnož Hyundaie přichází s prvním SUV. Design nesedne každému

AutoMoto

Co se designu týče, řeč je především o zvláštně tvarované obří masce chladiče nebo rozdělených světlometech. Podobně tomu je, i co se zadních svítilen týče.

Interiér je na pohled hodně rozmáchlý, kůží a dřevem se nešetřilo. Dominují dva obří displeje. Ten středový má úhlopříčku 14,25 palců a řidičův nabídne 12,3 palců.

Hyundai českým nemocnicím bezplatně půjčí auta

Koronavirus

Pod kapotu si lze objednat přeplňovaný čtyřválec o výkonu 300 koní, nebo šestiválec. Rovněž s turbodmychadlem, o zdvihovém objemu 3,5 litru a výkonu 350 koní. Pětilitrový osmiválec, který vynikal v předchozím vydání, se odporoučel do emisního pekla.

Mimo Spojené státy ještě vůz nabídne i vznětový čtyřválec o objemu 2,2 litrů. Jde o Rusko a asijské trhy. Značka Genesis se po osamostatnění na starý kontinent stále nevrhla, ovšem může to být jen otázka času.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový Hyundai Elantra se zbavil oblin

Jihokorejský sedan Hyundai Elantra se představil světu v nové generaci. Technologicky i designově se oblíbený model posunul vpřed, ale v Evropě si ho...

Výběr článků

Načítám