Hlavní obsah

Hybridní Mitsubishi v Detroitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/DETROIT

Mitsubishi Motors přijíždí do Detroitu s patnácti modely, kterými chce zaujmout severoamerické publikum. Kromě sériových modelů však přiváží i dvě zajímavé novinky. Jsou jimi studie Eclipse Concept-E a Sport Truck Concept.

Foto: MIM o.s.
Článek

Studie Eclipse se na severoamerickém trhu představuje patnáct let od uvedení první verze Mitsubishi Eclipse. Od roku 1989 se milovníci těchto japonských sporťáků mohli svézt již ve třech generacích Eclipse. Studie, kterou automobilka přiváží nyní, je poháněna hybridním pohonným systémem, který kombinuje šestiválec o výkonu 200 kW a elektrický motor pro pohon předních kol a 150 kW elektrickou jednotku pro pohon zadní nápravy. Šestiválec o obsahu 3,8 litru je z řady MIVEC a pyšní se nízkými emisemi škodlivých plynů.

Dramatický vzhled tohoto třídiamantového dravce umocňují přední a zadní spoiler, které evokují stíhací bitevník. Přední i zadní části pak rovněž dominuje logo automobilky. Ještě více dravosti dodávají přední světlomety.

Základní technická data Eclipse Concept-E
Karosérie (mm)
Délka4320
Šířka1855
Výška1300
Rozvor2635
Motor3,8 l, V6 MIVEC
Převodovkašestistupňová automatizovaná

Při vývoji Sport Truck Concept spojila Mitsubishi své síly s koncernem DaimlerChrysler. Společně totiž plánují pro severoamerických trh s výrobou nového pickupu. Studie je poháněna osmiválcem o obsahu 4,7 litru. O převody se stará pětistupňová automatická převodovka.

Základní technická data Sport Truck
Karosérie (mm)
Délka5245
Šířka1995
Výška1770
Rozvor3380
Motor4,7 l V8
Převodovkapětistupňový automat

Reklama

Související články

Detroit: Premiéry šviháků bez střechy

První mezinárodní autosalón s akreditací Světové organizace výrobců automobilů (OICA) se od 10. do 19. ledna koná v Detroitu. North American International...

Výběr článků

Načítám