Hlavní obsah

Hummer se vrací. Bude mít tisíc koní, hřmot velkého motoru už ale nečekejte

Novinky, laz

General Motors prostřednictvím své značky GMC vrátí na scénu označení Hummer. Použije ho pro elektrický pick-up, jehož premiéra se odehraje 20. května.

GMC HUMMER EVVideo: GMC

 
Článek

Po dlouhých spekulacích se Američané rozhodli přiznat barvu. Označení Hummer vrátí na automobilový trh, a to pod značkou GMC. Není jasné, jestli půjde o SUV či pick-up. Ovšem pokud pojede do užitkového segmentu, jednat se bude o dalšího zástupce nově vznikajícího segmentu elektrických pick-upů. Do něj se chystá třeba i Tesla, Rivian a další.

Vzniká segment elektrických pick-upů. Krom Tesly, Rivianu nebo GM se chystá i Karma

AutoMoto

Zatím oficiálně víme jen to, že vůz bude mít systémový výkon tisíc koňských sil. Z nuly na 96 km/h by se měla užitková novinka dostat za tři sekundy.

Série uvolněných spotů se objevila i během svátku amerického fotbalu, Super Bowlu. Tedy v noci z 2. na 3. února středoevropského času.

Úplné odhalení vozu bude 20. května, na trh by se mohla novinka dostat na podzim, takže ještě zbývá hodně otazníků. Včetně prodeje v Evropě.

Značka Hummer vznikla v roce 1991, aby vyráběla civilní verzi vojenského speciálu HMMWV známého jako Humvee.

10 dopravních značek, které jste od autoškoly zapomněli

AutoMoto

Po představení dalších dvou čistě civilních modelů H2 a H3 automobilka de facto zanikla, v roce 2010. V době velké krize celého General Motors. K vozům patřily velké osmiválcové motory, což se zdá být minulostí.

Foto: Hummer

Hummer H1

Reklama

Související témata:

Související články

Nový život pro Hummer H1

Jelikož už v roce 2010 ukončila svou kariéru značka Hummer, nemáte možnost si koupit nový vůz tohoto jména. Jenže příznivců je na světě stále dost, a tak starý...

Výběr článků

Načítám