Hlavní obsah

Hudba se mění v otravné kvičení. Maserati se chlubí zvukem chystané novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vozy značky Maserati vždy byly známé mimo jiné tím, že zvuk jejich motorů byl rajskou hudbou pro milovníky nejen italských aut. Tuhle hudbu ale čeká změna - a čistě po zvukové stránce se bude líbit asi málokomu.

Zvuk elektrického pohonného ústrojí MaseratiVideo: Maserati

 
Článek

Ferrari už s hybridním pohonným ústrojím koketovalo u modelu La Ferrari, Maserati dosud elektřinu pod kapotu svých aut nenamontovalo. Pravda, nejnovější auto v jeho nabídce je šest let staré Levante a tehdy ještě tlak na emise CO2 nebyl tak zničující.

Vytrvalec končí. Speciální kus stále krásného Maserati GranTurismo symbolizuje novou éru

AutoMoto

Příští rok však má Maserati představit novou generaci svého v současnosti nejstaršího modelu GranTurismo, resp. otevřeného GranCabrio. A tato dvě auta budou kompletně elektrická. Pohonné ústrojí bylo namontováno do prototypů a testuje se - a právě to vydává onu „hudbu” po změně.

Pokud jste si ještě nepustili video, ve kterém figuruje testovací mula budoucího nástupce, nečekejte nic jiného než pískání elektromobilu, navíc nikterak příjemné.

Spíš by tedy bylo namístě mluvit o zmizení hudby, nikoliv o její změně. Anebo o tom, že zvuk Maserati budoucnosti je úplně stejný jako zvuk každého jiného elektromobilu. Jenže takový marketing by těžko lákal zákazníky.

Foto: Maserati

Současné Maserati GranTurismo Sport modelového roku 2018

Automobilka v tiskové zprávě píše, že pohonné ústrojí bylo kompletně vyvinuto v její laboratoři v italské Modeně, takže nemusíme mít obavu o to, že by elektro-Maserati nebylo italským autem.

Jestli však bude, stejně jako dosavadní Maserati, také lákavým italským autem, uvidíme po představení v roce 2021.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám