Hlavní obsah

Hranatý Nissan Cube na podzim zamíří do Evropy

Novinky, maž

Tohle auto je vážně ošklivé. V Evropě ho navíc nikdo nezná, ale v Japonsku je to docela populární auto, které se nyní dočkalo už třetí generace. A od podzimu 2009 by mělo být v prodeji i v Česku. Co krabicovitý Nissan Cube nabízí?

Článek

Od uvedení na trh v roce 1998 se modelu Cube prodalo v Japonsku téměř milión kusů. Nejnovější verze si uchovala charakteristické venkovní vzezření, s některými snadno identifikovatelnými rysy - například nesymetrickou zadní částí vozidla.

„Nový Nissan Cube je navržen pro lidi, kteří si svůj život dovedou představit méně všední, které už nebaví nekonečný kolotoč stále rychlejších, silnějších a agresivněji vyhlížejících vozů,“ poznamenává Yosuke Iwasa, hlavní produktový specialista segmentu. „Stále se držíme původní koncepce modelu Cube,“ říká Iwasa.

:. Nissan Cube a jeho minimalistický interiér. Foto: Nissan

Nissan nicméně tvrdí, že pro svůj celosvětový debut se však nyní přiklání k jednoduššímu, univerzálnějšímu designu. Nabízí údajně větší pohodlí, prostornější kabinu a řadu moderních detailů v interiéru.

Navzdory větší prostornosti nepřesahuje nový Cube délku čtyř metrů. Poskytuje tak dostatek užitku na malém prostoru a navíc solidní výhled z vozu. Automobilka hovoří o nízké spotřebě, konkrétní čísla ani typ použitého motoru však neuvádí.

Prodej byl nyní zahájen v Japonsku, do Evropy přijde nový Cube na podzim 2009.

:. Nissan Cube - hranaté auto designem neohromí. Foto: Nissan

Reklama

Související témata:

Související články

Nismo 370Z předčasně odhaleno

Nismo, tuningová divize Nissanu připravuje sportovnější a rychlejší modely této japonské automobilky. Nissan 370Z, nástupce legendárního 350Z se ještě...

Výběr článků

Načítám