Hlavní obsah

Honda u NSX zapomněla na slavnou barvu laku, na přání zákazníků je zpět

Novinky, fra

Mezi lety 1997 až 2003 mělo 20 procent nových vozů Honda NSX nebo jejich americká verze Acura NSX nádhernou žlutou barvu Spa Yellow. Byla to známá a oblíbená barva auta. Když nová generace v roce 2016 přišla do prodeje, zákazníci byli zklamáni, že v nabídce není. Teď Honda jejich přání vyslyšela.

Foto: Acura

Acura NSX

Článek

Honda (v USA Acura) přidala devátou barvu do své nabídky. Po Blue Pearl, Valencia Red Pearl, Casino White Pearl, Source Silver Metallic, Thermal Orange Pearl, 130R White, Curva Red a Berlina Black se nasazuje i žlutá. Ta má sice jiný název než původní odstín, jmenuje se Indy Yellow Pearl, ale silně připomíná barvu první generace.

Ostatně automobilka právě bok po boku oba vozy propaguje. Žlutá barva vždy k NSX patřila. Spa Yellow byla pak v letech 2003 a 2004 nahrazena jinou, lehce tmavší barvou Rio Yellow.

Foto: Acura

Původní Acura NSX s barvou Spa Yellow (vlevo) a nová Acura NSX s barvou Indy Yellow Pearl. Porovnejte podobnost

Foto: Acura

Honda vytvořila auto, které má nabídnout maximální požitek z jízdy. Vše je pod kontrolou řidiče.

Abychom nepovídali jen o jedné barvě, tak musíme připomenout, že na slavném automobilovém víkendu v Monterey se Acura objeví s novým závodním vozem NSX GT3 Evo, kdy s ním projede po hlavní silnici skrz město Carmel. Zajímavé na tomhle závodním týmu je, že je kompletně ženský.

Další informace z americké Acury není tak úplně pozitivní. Snížení zájmu o klasické typy automobilů dopadlo na Hondu plnou silou. V závodě Marysville dojde k pozastavení produkce vozidel Civic a Accord. I když dnes je největší zájem o vozy SUV, Honda v USA stále věří, že sedany mají budoucnost a jsou populární hlavně mezi mladými. Nechce tak zbytečně odebírat tyto vozy z nabídky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám