Hlavní obsah

Honda představila nový Inspire

Japonská automobilka včera oznámila uvedení zcela nové luxusní verze Hondy Inspire, vzniklé spojením předností sedanu Saber a předchozího Inspiru. Vůz se má představit dnes na sjezdu dealerů značky Honda z celého Japonska.

Foto: Běh pro život

Slavné tváře podporující Běh pro život

Článek

Sedan "čtvrté generace", jak je nový Inspire výrobcem nazýván, byl vyvinut s důrazem na tři nejdůležitější oblasti: řízení, ovladatelnost a brzdový systém. Zcela nově se v Inspiru objevuje CMS systém, odhadující bezpečnou vzdálenost pro zastavení bez kolize a také napínák bezpečnostního pásu, které mají zajistit ještě větší bezpečnost posádky i okolí vozidla.

Inspire je osazen novým třílitrovým motorem V6 i-VTEC, který díky nové technologii používá (při klidné jízdě) pouze tři válce z celkových šesti a snižuje tak spotřebu, která se při tomto režimu dostává na přibližně 8,6 litrů na 100 km. I díky tomu byl Inspire označen za automobil splňující ekonomické a životní prostředí šetřící požadavky, které budou v platnosti v roce 2010. Motor dává výkon 184 kW (250 koní) a točivý moment 296 Nm. Řazení obstarává pětistupňová automatická převodovka S-matic.

Změnám samozřejmě neušel ani vzhled a vybavení japonského sedanu. Zvenku Inspire působí prostorně a zároveň mu to nic neubírá na mírně agresivním sportovním vzhledu. Interiér byl navržen tak, aby byl příjemný na dotek, na pohled i při každodenním používání. Přístrojová deska dává důraz na snadnou ovladatelnost a dosažitelnost všech ovládacích prvků včetně klimatizace i audio systému. Zavazadlový prostor má objem 495 litrů a může být rozšířen sklopením zadních sedadel. Cena se bude pohybovat od 2,7 do 3,5 milionů jenů (v přepočtu asi 600 až 800 tis. Kč).

Reklama

Související témata:

Související články

Designérskou soutěž vyhrálo Auto s batohem

Zajímavé nápady, netradiční řešení a především velký důraz na užitnou hodnotu, tak by se ve stručnosti dala shrnout designerská soutěž Brno Car Design...

Premiérový start Fabie WRC se kvapem blíží

Dlouho očekávané datum premiérového startu sportovní novinky mladoboleslavské škodovky je již známo. Fabia WRC, která si odbyla světovou premiéru na ženevském...

Výběr článků

Načítám