Hlavní obsah

Honda NSX už má zase zpoždění

Druhá generace legendární Hondy NSX nabírá další zpoždění. Dokáže někdo spočítat, kolikáté už to je? Asi ani ne. Tentokrát je to prý způsobeno změnou logiky pohonu vozu.

Foto: Acura

Acura NSX

Článek

To znamená co? Původně se totiž plánovalo, že tohle auto bude mít velký osmiválec pod kapotou. Při srovnání s konkurencí dokonce zaznívaly hlasy, že by těch válců mělo být dokonce ještě o dva více. Ovšem teď je jasné, že to bude 3,5litrový šestiválec s dvojicí turbodmychadel a hybridní technologií.

Výkon spalovacího motoru a elektromotoru dosahuje hodnoty 427 kW a točivý moment pak 644 Nm. Z 0 na 100 km/h má auto zrychlit přibližně za tři sekundy a auto s hmotností 1725 kg má letět až rychlostí 307 km/h. Divíte se tak vysoké hmotnosti? To je proto, že auto bude mít nejnovější systém pohonu všech kol SH-AWD.

Foto: Acura

Acura NSX

Bohužel vývoj motoru trval příliš dlouho, a tak Honda nestačila uvést auto v původním avizovaném termínu, tedy na konci tohoto roku. Nově se tak posouvá výstavní premiéra na Detroit 2016 a prodeje na jaro toho samého roku. V USA se bude auto tradičně prodávat pod značkou Acura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám