Hlavní obsah

Honda Civic s novým automatem slibuje spotřebu jako diesely v devadesátých letech

Novinky, maž

Honda pro model civic začala nabízet lákavou kombinaci devítistupňového automatu a naftové šestnáctistovky. Výsledkem je spotřeba paliva pohých 4,1 litrů na sto ujetých kilometrů, naměřených již v novém cyklu RDE (Real Driving Emissions).

Foto: Honda

Honda Civic hatchback

Článek

Je to poprvé, kdy Honda pro civic nabízí kombinaci naftového motoru s automatem. Jde o novou devítistupňovou převodovku kombinovanou s naftovou čtyřválcovou šestnáctistovkou.

Ta má výkon 120 k (88 kW) při 4 000 otáčkách a maximální točivý moment 300 N.m při 2000 otáčkách. Zajímavá je spotřeba, zjištěná již podle nového měřícího cyklu RDE, kdy auto jede ve skutečném provozu. V kombinovaném režimu je to 4,1 l/100 km, což je výborná hodnota. Je to jak v případě legendárního motoru TDI v první novodobé octavii, ovšem plnícím úplně jinou emisní normu.

Pro doplnění: popisovaný civic dokáže zrychlit z nuly na 100 km/h za 11 sekund a dosahuje nejvyšší rychlost 200 km/h.

Honda popisovanou převodovku nabízí pro hatchback vyráběný v britském Swindonu a sedan Civic, montovaný v Turecku. Civic s devítistupňovým automatem a naftovou šestnáctistovkou přijde na 564 900 korun, sedan je pak dražší - stojí 624 900 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám