Hlavní obsah

Honda Civic Hybrid za velmi slušné peníze

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Honda představila pro Českou republiku model Civic sedan ve verzi s hybridním pohonem. Jeho základní cena bude 649 000 Kč, což za automobil s touto technikou a opravdu velkou výbavou není mnoho.

Článek

Na českém trhu se již pohybuje několik automobilů s hybridním pohonem. Nejznámější je Toyota Prius, ale jsou tu i další od značky Lexus (RX 400h, GS 545h). Jenže to všechno jsou vozy, jenž mají cenu na hranici, která již pro drtivou většinu zákazníků není akceptovatelná.

Honda tak jako první přichází s "lidovým" hybridem. O pohon se stará zážehový čtyřválec o objemu 1,3 l s výkonem 70 kW a točivým momentem 123 N.m. Druhým zdojem výkonu je elektromotor s 15 kW a točivým momentem 103 N.m. Oba agregáty jsou napojeny na přední kola přes bezstupňovou převodovku CVT.

Elektromotor funguje jako motor, alternátor i jako startér. Pomáhá motoru, kdykoli to umožňuje stav nabití akumulátorů. Honda Civic Hybrid má maximální rychlost 185 km/h a z 0 na 100 km/h vyjede za 12,1 s. Hlavní výhodou vozu je spotřeba - ve městě pouhých 5,2 l, mimo pak 4,3 což dá v kombinaci 4,6 l na 100 km.

Cena 649 000 Kč zahrnuje bohatou výbavu zahrnující ABS, EBD, VSA, šest airbagů, kotoučové brzdy, mlhovky, el. ovládaná přední i zadní okna a zrcátka, tempomat, palubní počítač, automatickou klimatizaci a jiné.

Reklama

Související články

Honda možná plánuje další sportovní kupé

Honda uvažuje o uvedení nového sportovního modelu, který by se zařadil nad Civic TypeR a pod supersport NSX. Jeho největším soupeřem by měl být Nissan...

Honda Civic má už také verzi sedan

Pokud čekáte futuristický vůz s "přilepeným" zavazadelníkem, tak se mýlíte. Civic sedan je zcela jiný vůz - je větší, má řadu inovací a úplně jinak vypadá....

Třídveřová Honda Civic

Britský autosalon se blíží a zaručené zprávy o novinkách se rodí jak děti v indické domácnosti. Mezi firmy, které zde představí něco nového patří i japonská...

Výběr článků

Načítám