Hlavní obsah

Hodně drsný Hyundai Tucson

Jen málo lidí si myslí, že moderní SUV něco zmohou v terénu. Ale stačí trocha píle, třeba lidí z Rockstar Performance Garage, a vznikne něco, co opravdu jako tvrdý teréňák vypadá.

Foto: Rockstar Performance Garage

Rockstar Performance Garage Hyundai Tucson

Článek

Setkání tuningu, americká výstava SEMA se blíží. A už nyní se představují kousky, které se tu objeví. Rockstar Performance Garage tentokrát přijede s autem, které připravil ve spolupráci s Hyundaiem. Jde o nejnovější tucson, tedy auto, které by jen málokdo pasoval do role teréňáku.

Jenže tucson je to trochu zvláštní. Jen se podívejte na jeho podvozek. Ano, RPG zde dostálo svojí pověsti specialisty na terénní podvozky. Pomocí nových nastavitelných tlumičů King Shocks, sedmnáctipalcových ráfků KMC a dvaatřicetipalcových pneumatik Mickey Thompson je tohle jinak lidové SUV pěkně vysoko. Sedí o 15 centimetrů výš, než je jeho sériové provedení.

Motor také doznal několika zajímavých změn. Sice nevíme, jaký je jeho výsledný výkon, ale úprava 1,6litrového čtyřválce Gamma znamená nový mezichladič stlačeného vzduchu, blow-off ventil, nové sání i výfuk… Na agregátu se pak podepsaly takové firmy, jako je Magnaflow, K nebo Mishimoto.

Samozřejmostí je i úprava vzhledu, kde černý lak doplnily žluté doplňky, diodová světla, nové nárazníky apod. Uvnitř pak je speciální hudební aparatura Kicker od RPG, napojená na Hyundai Blue Link, který dokáže díky vyhledávání Googlem třeba ukradené auto přes mobil najít, zamknout a znehybnit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám