Hlavní obsah

Harley-Davidson se oklepává, ve čtvrtletí podstatně zvýšil zisk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký výrobce motocyklů Harley-Davidson ve třetím čtvrtletí zvýšil čistý zisk o 39 procent na 120 milionů USD (2,8 miliardy Kč).

Foto: Harley-Davidson

Harley-Davidson LiveWire v produkční verzi

Článek

Firmě pomohla restrukturalizační opatření, která mají dostat pod kontrolu náklady a zlepšit hospodaření. Tržby i odbyt kvůli pandemii klesly, avšak méně než v předchozím čtvrtletí a zároveň méně, než čekali analytici, uvedla agentura Reuters.

Odbyt motocyklů se meziročně snížil o šest procent na 43 000. Propad se tak výrazně zmírnil proti 59 procentům v předchozím čtvrtletí, což naznačuje, že poptávka po velkých motocyklech se zvyšuje. Maloobchodní prodej ve Spojených státech, které jsou pro firmu největším trhem, meziročně klesl o deset procent, ale také zpomalil z 27 procent ve druhém čtvrtletí.

Harley-Davidson se stahuje z největšího motocyklového trhu

AutoMoto

Celkové výnosy se snížily o osm procent na 1,17 miliardy USD (27 miliard Kč). Tržby z prodeje motocyklů a souvisejících produktů klesly o deset procent na 964 milionů USD.

Zotavení přichází v době, kdy se generální ředitel Jochen Zeitz snaží odejít ze ztrátových trhů, jako je například Indie, a zaměřit se na růstové trhy, jako jsou Spojené státy, Evropa a část Asie a Tichomoří, a také na snížení nákladů v těchto regionech. Celkové výdaje firmy ve čtvrtletí klesly o 26 procent na 196,9 milionu USD.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám