Hlavní obsah

Harley-Davidson koupí italského rivala Agusta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký výrobce motocyklů Harley-Davidson se dohodl na koupi italského konkurenta Agusta Group za 70 miliónů eur (1,6 miliardy korun). Oznámila to v pátek firma. Dodala, že hodlá posílit svou přítomnost v Evropě, kde se maloobchodní prodej jejích motocyklů v uplynulých třech letech zvyšoval minimálně o desetinu ročně.

Článek

Společnost předpokládá, že transakce bude dokončena během několika týdnů. Firma v rámci dohody převezme rovněž dluhy Agusty v hodnotě kolem 45 miliónů eur (více než miliarda korun). Agusta prodává své motocykly prostřednictvím sítě 500 obchodníků, kteří působí převážně v Evropě, napsala agentura Reuters.

Čistý zisk společnosti Harley-Davidson se v prvním čtvrtletí snížil o 2,5 procenta na 187,6 miliónu dolarů (2,8 miliardy korun). Její prodej na klíčovém domácím trhu se propadl téměř o 13 procent. Firma proto v dubnu oznámila, že omezí výrobu a zruší 730 pracovních míst.

Reklama

Související články

Harley-Davidson začne prodávat v Číně

Největší a nejznámější americký výrobce motocyklů značka Harley-Davidson začne prodávat své výrobky na perspektivním čínském trhu. Pozici však nebude mít vůbec...

Ford F-150 Harley-Davidson pro rok 2007

Už pár let se dává dohromady Ford a Harley-Davidson, aby vytvořili nejvýkonnější model pickupu F-150. Harley tedy jen dodá jméno a speciální lakování, Ford...

Výběr článků

Načítám