Hlavní obsah

Golf GTI - sportovní parádník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NĚMECKO

Na nejprestižnějším autosalónu ve Frankfurtu se představuje Golf GTI automobilky Volkswagen. Nový produkt vychází do značné míry z Golfu páté řady a je slibnou nadějí pětadvacetileté, úspěšné tradice Golfu GTI.

Foto: Ludmila Harčariková

Semena Jeřábníku trubkovitého

Článek

Ačkoli je koncipováno podobně, jako Golf třídy 5, má nové gétéíčko sportoví tvary. Tyto se markantně projevují například na širokých pneumatikách osmnáctipalcových kol. Dalším nepřehlédnutelným znakem je V motiv vlisovaný do přední části kapoty. Specifické je také dvojité pochromované zakončení výfuku, či třmeny kotoučových brzd v červené barvě. Zadní části vozu pak dominuje střešní spojler.

:.Volkswagen Golf GTI

Grand Tourisme Injection

Název napovídá, že nový Golf GTI pokračuje v tradici, která byla zavedena v roce 1976. Motor FSI s turbodmychadlem dává dvoumístnému vozu výkon 147 kW, který zprostředkovává inovovaná automatická převodovka DSG. Do motoru vhání vzduch tři nasávací otvory ve spodní části nárazníku. Bezpečnost jízdy je posílena elektronickým programem stability ESP s duálním brzdným systémem.

Stylový interiér

Pedály a palubní deska uvnitř vozidla jsou zakončeny leštěným hliníkem. Hodiny a indikační zařízení jsou taktéř vsazeny do hliníkových pouzder. Pouhým okem již lze zjistit, že sedadla jsou po ergonomické stránce vyvedená perfektně a jsou na nich stylově vyšitá loga GTI. 

:. Hliníkové doplňky palubní desky

Do série až po Paříži

Vozů GTI se doposud vyrobilo 1,5 miliónů ve všech čtyřech řadách. V současné době probíhá testování nového Golfu GTI a v jeho konečné podbě, která bude k vidění na autosalónu v Paříži, by se měl začít sériově vyrábět v roce 2004.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám