Hlavní obsah

Fordovo řešení drahých elektromobilů? Mustang sdílí baterie s dodávkou

Novinky, laz

Ford sdělil své záměry s první vlnou elektromobilů. Sdílet budou ten nejdražší komponent, tedy bateriový balíček napříč segmenty. Příkladem za všechny budiž stejný díl pro Mustang Mach-E a elektrický Transit.

Foto: Ford

Ford Mustang Mach E

Článek

Mustang Mach-E je bezpochyby velkým krokem pro modrý ovál. Lidé z Fordu ale upozorňují, že nová doba elektrická si žádá mnohem více plánování a uvažování o celém portfoliu.

„Normálně vyvíjíme každý produkt nejdříve samostatně, abychom co nejlépe cílili na potřeby daného segmentu, a až poté se koukáme, jaké komponenty můžeme napříč portfoliem sdílet,” řekla pro Motor1 na veletrhu CES v Las Vegas Lisa Drakeová, která má na starosti globální politiku pohonných jednotek Fordu.

Zbytečnost, nebo účelný detail? Ford Mustang Mach E má unikátní kliky

AutoMoto

„V případě elektromobilů je to ale opačné uvažování. Vzhledem k cenám baterií musíme víc plánovat a snažit se balíček sdílet mezi platformami co možná nejvíce,” doplnila Drakeová.

Baterie pro dva zmíněné elektromobily bude vyrábět firma LG v Polsku. Mustang Mach-E už lze objednávat, elektrický Transit se představit později v letošním roce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám