Hlavní obsah

Ford vyrábí nemocniční oděvy z airbagů

Novinky, laz

Americká automobilka Ford se během koronavirové krize čím dál více mění na improvizovaného dodavatele zdravotnických pomůcek. Krom masek či respirátorů se ve svých továrnách vrhla také na nemocniční oděvy.

Foto: Ford

Výroba ochranných zdravotnických oděvů Ford

Článek

K výrobě ochranných obleků pro zaměstnance nemocnic používají v továrnách Fordu materiál původně určený pro airbagy.

Společnost spolupracuje s Beaumont Health v Detroitu na návrhu plášťů a za pomoci dodavatele Joyson Safety Systems bude nakonec vyrobeno 1,3 milionu opakovaně použitelných oděvů z pružné části airbagů. Především v závodě v Michiganu.

Respirátory místo tajných prototypů aut. Škoda Auto změnila výrobu

AutoMoto

"Potřeba ochrany našich lékařských týmů je zvýšena - produkce takového oděvu během této krize nemohla přijít v lepší dobu," řekl v tiskovém prohlášení David Claeys, prezident nemocnic Beaumont Health v Dearbornu a Farmington Hills v Michiganu.

"Naši přední zdravotničtí pracovníci nepřetržitě pracují na léčbě pacientů s covid-19 a potřebujeme potřebné zásoby, abychom je mohli podporovat," dodal.

Ford se pustil do boje s koronavirem výrobou štítů a ventilátorů

Koronavirus

Ford již dříve informoval o tom, že ve svých závodech produkuje respirátory, masky, zjednodušené plicní ventilátory či aktivní dýchací přístroje, které využívají větráčky ze sedadel pick-upu F-150. V některých případech i díky technologiím české firmy Prusa Research.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám