Hlavní obsah

Ford se svých MPV ještě nevzdá, Galaxy a S-Max elektrifikuje

MPV ještě kvůli popularitě vozů SUV nevymřela, alespoň ne u Fordu. Naopak, automobilka ve velkoprostorové rodinné vozy stále věří, a to až tak, že příští rok rozšíří jejich motorové řady o hybridy.

Foto: Ford

Ford S-Max a Galaxy

Článek

Hybridní minivany od Fordu se budou vyrábět ve španělské fabrice u města Valencie, kam Ford v posledních letech zainvestoval 42 milionů eur za účelem rozšíření linky tak, aby byla továrna schopná vyrábět právě automobily s lithium-iontovými bateriemi.

Ford Bronco dovádí v poušti, premiéra je na spadnutí

AutoMoto

V roce 2021 tak bude závod chrlit modely Kuga Plug-in hybrid, Kuga Hybrid a dvě výše zmíněná MPV. Nová linka na montování baterií bude použitelná už v září letošního roku.

Foto: Ford

Galaxy je oblíbené auto díky své velikosti a prostornosti

Oblíbená MPV od Fordu S-Max a Galaxy v elektrifikované verzi má podle posledních informací pohánět čtyřválcový motor se zdvihovým objemem 2,5 litru fungujícím v Atkinsonově cyklu společně s elektromotorem, vše doplněno automatickou převodovku. Ford pak tvrdí, že motory cílí na výsledný výkon okolo dvou set koňských sil.

Menší MPV S-Max bude dostupné v pětimístné i sedmimístné verzi a větší Galaxy ve standardní sedmimístné variantě.

Ford vylepšuje svou rodinnou dvojici, Galaxy už může být i luxusní

AutoMoto

Ford je obecně jednou z posledních automobilek, která stále drží nad segmentem MPV, tedy velkoprostorových rodinných vozidel, ochranou ruku. Praktická vozidla totiž z trhu pomalu, ale jistě mizí a většina výrobců je nahrazuje oblíbenými SUV. Příkladem za všechny budiž blízký konec MPV u Citroënu, tradičního to hráče, či úplné zavržení tohoto segmentu u Opelu či Hyundaie.

Foto: Ford

Ford S-Max

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám