Hlavní obsah

Ford rozšířil nabídku modelu EcoSport. Active se tváří robustně

Novinky, Daniel Havlina

Crossover Ford EcoSport se od svého výrobce dočkal jedné z nejatraktivnějších továrních úprav. Podobně jako modely Tourneo, Transit, Focus nebo Fiesta má teď i EcoSport svoji verzi Active.

Foto: Ford

Ford EcoSport Active

Článek

Verze Active znamená u Fordu v posledních letech pseudoterénní výbavu. Jedná se o oplastovanou verzi běžného modelu, která má lépe zvládnout nezpevněné silnice, když se zákazník rozhodne vydat mimo asfalt.

Vznikne Kuga ST? Ostré SUV od Fordu by konkurenty našlo

AutoMoto

Není tak divu, že i nejmenší crossover od Fordu dostal verzi Active. EcoSport v ní dostal dodatečně upravené nárazníky, prahy i blatníky. Všechny tyto části teď chrání plast. Nová jsou i litá kola s rozměrem 17 palců. O konkrétní změně světlé výšky se Ford nezmiňuje.

Foto: Ford

Verze Active s eko kůží v interiéru.

Co se motorizací týče, tam od EcoSportu překvapení nečekejme. Je sice možné, že Ford bude chtít terénní crossover prodávat jen se silnějším motorem jako verzi ST-Line, ale i přes to se motor nezmění. Stejně jako u běžné verze to bude tříválec 1,0 litru EcoBoost se šestistupňovým manuálem a výkonem buď 100, nebo 125 koní.

Ford Puma přijíždí ve sportovní variantě ST

AutoMoto

Mimo motoru se EcoSport verzí Active změnil i v interiéru, kde je ve standardu osmipalcový displej infotainmentu, elektricky sklopná zrcátka či tónovaná skla. Terénní model dostal i čalounění sedadel s eko kůží.

Foto: Ford

Sportovní pojetí života a jízda po nezpevněném terénu. To je vizí Fordu pro model EcoSport Active.

Ford prozatím nezveřejnil cenu ani datum příchodu novinky na trh.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám