Hlavní obsah

Ford představil novou generaci modelu Fiesta

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford oficiálně uvedl první fotografie nové generace modelu Ford Fiesta a potvrdil, že toto jméno vybral i pro následující roky jako hlavní název globálního malého rodinného vozu. Fiesta se začne prodávat na sklonku roku 2008.

Článek

Kdo bude chtít vůz vidět na vlastní oči, ten by se měl rozjet do Ženevy. Automobilka Ford zde totiž bude tento vůz poprvé vystavovat v sériové verzi.

Ford Fiesta vychází po designerské stránce z konceptu Ford Verve, jehož premiéra byla na loňském frankfurtském autosalonu. Je zde opět aplikován takzvaný „kinetický design“, jenž se stal hlavním znakem současných vozů značky. Můžeme se s ním setkat na modelech S-Max, Galaxy či Mondeo.

:. Ford Fiesta ve třídveřové karoserii

Zatím Ford nedal k vozu žádné bližší specifikace. Zatím je jen jasné, že pod kapotou se objeví tradiční i nové čtyřválce z produkce značky, jako je 1,4 l (44 kW) či 1,6 l (85 kW). Také se prý můžeme těšit na turbodiesel o objemu 1,25 l, jenž bude mít výkon 44 nebo 59 kW.

:. Velmi netradičně pojatý interiér.

Podvozek vozu je shodný s Mazdou 2, tedy klasické koncepce předního závěsu Mc Pherson a vzadu vlečená ramena s torzní příčkou.

Anketa

Ohodnoťte známkou nový Ford Fiesta.
1
78,2 %
2
11,4 %
3
5,5 %
4
1,8 %
5
3,1 %
Celkem hlasovalo 7170 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Ford Fiesta slaví třicátiny

Fiesta se zrodila na začátku 70. let jako osobní projekt Henryho Forda II. Ten byl nadšeným obdivovatelem malých aut a chtěl vytvořit malé auto pro celý svět....

Ford na autosalonu představí i novou Fiestu

Frankfurtský autosalon je na spadnutí a novinek přibývá jako hub po dešti. Automobilka Ford zatím pečlivě tají, co všechno se na jejím stánku objeví,...

Ford Verve: tohle je ta nová Fiesta

Fordu nezbylo nic jiného, než jít s pravdou ven. Informace na internetových serverech a fotografie prvních náčrtů v časopisu Auto Express o novém Fordu Fiesta...

Výběr článků

Načítám