Hlavní obsah

Ford Kuga: další crossover do nabídky

Nabídka vozidel SUV a crossover se stále rozrůstá. Zatímco před deseti lety bychom na spočítání potřebovali dvě ruce, dnes už si musíme dělat čárky na hodně velký papír. Dalším, kdo se do tohoto trhu dostane, bude Ford s modelem Kuga.

Článek

Tento automobil je vlastně konkurentem Volkswagenu Tiguan. [představení vozu] Je to kompaktní SUV, které se však dokáže pohybovat spíš po silnicích, než nějakých velkých terénech, a to i přes pohon všech kol.

"Představením Fordu Kuga splníme slib, který jsme dali na pařížském autosalonu 2006: že totiž do dvou let vyvineme nový stylový model vycházející z převratného konceptu Ford iosis X", říká prezident a výkonný ředitel Ford of Europe John Fleming.

Představení vozu je plánováno na podzimní autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem, zde se však představí zatím jen pilotní projekt.

Výroba nového Fordu Kuga  se rozběhne počátkem příštího roku v německém Saarlouis. Na většině evropských trhů se pak Kuga začne prodávat na jaře 2008. Sériovou podobu tak uvidíme pravděpodobně nejdříve na začátku roku 2008 nebo až na ženevském autosalonu.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Fordu Ranger 2.5 TDCi: vyprané montérky

Na našem trhu se zrovna moc pickupů neprodává. Možná je to škoda, protože mnohé z nich nabízejí opravdu slušnou dávku pohodlí, některé i sportovnější svezení...

Den s novým Fordem Mondeo

V rámci brněnského autosalonu zve každoročně Ford novináře na zajímavé jízdy se všemi modely po brněnském Autodromu i v jeho okolí. Letos se ale všechno točilo...

Výběr článků

Načítám