Hlavní obsah

Ford F-150 Harley-Davidson pro rok 2007

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už pár let se dává dohromady Ford a Harley-Davidson, aby vytvořili nejvýkonnější model pickupu F-150. Harley tedy jen dodá jméno a speciální lakování, Ford zařídí všechno ostatní. Pro letošní rok má tohle dodávkové monstrum výkon 450 koní.

Článek

Ford F-150 Harley-Davidson je letos v nabídce zatím jen s jedinou verzí karoserie - SuperCrew 4x2. Rozkódujme si tedy toto označení. SuperCrew znamená, že automobil disponuje čtyřmi dveřmi a pěti plnohodnotnými místy pro cestující a motor pohání jen zadní nápravu (s jednoduchou montáží).

Agregát je něco parádního - vidlicový osmiválec o objemu 5,4 l, který má u fordu přezdívku Triton. Navíc mu bylo přidáno přeplňování a mezichladič stlačeného vzduchu (vše dodala firma Saleen). Z původních tří set koníků (220 kW) se tak výkon vyšplhal na u pickupu těžko uvěřitelných 450 koní (330 kW). Jak je vidět už na úvodní fotografii, jezdit s nezatíženou korbou tak asi bude znamenat každotýdenní návštěvu pneuservisu.

:. Kliknutím na fotografii jí zvětšíte do původní velikosti.

A jak jsme už řekli, Harley-Davidson se také na voze určitou měrou podílel. Na jeho bedrech leží exkluzivní výbava. Tak například tradiční tmavá červenohnědá barva, kožené sedačky s vytlačenými logy motocyklů na opěradlech či parádní třírozměrné označení Harley-Davidson podél korby.

A co cena? Pouhých 43 710 dolarů, tedy v přepočtu asi 918 000 korun. O oficiálním dovozu do Evropy se však stále neuvažuje a asi ani nebude. Otázkou zůstává, jestli bohužel nebo bohudík.

Anketa

Automobil Ford F-150 Harley-Davidson se k nám ... nedováží. (doplňte vhodnější)
Bohužel
66,1 %
Bohudík
33,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1350 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám