Hlavní obsah

Ford by měl sjednotit design

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf koncernu ford Alan Mulally se nechal slyšet, že s rozdílným designem v USA a v Evropě bude do sedmi let konec. Vzhled vozů by se měl sjednotit, aby na tom značka více ušetřila.

Článek

Zatímco v Evropě se designéři snaží o takzvaný kinetický vzhled (nejlepší ukázkou je nový Ford Mondeo), v USA se snaží o hranaté svalnaté tvary (viz Ford Interceptor či Ford Focus). Jenže to je právě hlavní problém, který vidí Mulally na vozech Ford. Člověk by měl poznat automobily s modrým oválem kdekoli na světě a neměl by mít žádné pochybnosti.

Sjednotit design bude mít zásadní výhodu ve snížení nákladů. Jednotlivé díly by mělo sdílet mnohem více modelů a třeba i celé interiéry by se měly objevit ve stejném provedení jak v USA, tak i na starém kontinentu.

Na zadání pracují lidé nejpovolanější - šéfdesignér amerického fordu Peter Horbury a jeho evropský kolega Martin Smith. Uvidíme, zda se více prvků dostane z Evropy do USA nebo naopak.

Anketa

Který design automobilů Ford se vám líbí víc?
Severoamerický
19,9 %
Evropský
80,1 %
Celkem hlasovalo 782 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Ford Mondeo sedan v bondovce

Na Bahamských ostrovech se nyní natáčí nová bondovka Casino Royale, ve které hlavní roli hraje Daniel Craig a Aston Martin DBS. jenže pak jsou tu další desítky...

Výběr článků

Načítám