Hlavní obsah

Ford bude vyrábět novou Fiestu v Mexiku, chce ušetřit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký Ford Motor bude svůj vůz pro světové trhy, model Fiesta, vyrábět mimo jiné také v Mexiku. Generální ředitel koncernu Alan Mulally oznámil, že automobilku k tomu přiměla snaha vrátit se do zisku.

Článek

Ford a dodavatelé do závodů Fordu v Mexiku investují tři miliardy dolarů. Ford dá na výstavbu 2,4 miliardy a dodavatelé 600 miliónů, uvedl Mulally.

Zpráva je ránou pro odborové svazy ve Spojených státech, ale příznivou informací pro mexickou ekonomiku. Ford bojuje s klesajícím odbytem svých vozů ve Spojených státech a využije toho, že jsou v Mexiku nižší mzdy. V mexickém závodě vznikne 4500 nových míst.

:. Fiesta S představená na čínském autosalonu.

Vozů Fiesta prodal Ford od roku 1976, kdy je uvedl na trh, 12 milionů. Jméno modelu je známé v Evropě, Asii a Latinské Americe, ale pro Spojené státy je téměř neznámým pojmem. Fiesta se v USA prodávala pouze v letech 1978 až 1980.

Reklama

Související témata:

Související články

Ford představil novou generaci modelu Fiesta

Ford oficiálně uvedl první fotografie nové generace modelu Ford Fiesta a potvrdil, že toto jméno vybral i pro následující roky jako hlavní název globálního...

Ford Fiesta i s pěti dveřmi

Nový globální vůz Fiesta byl představen na stánku automobilky Ford. A proč je Fiesta najednou globální? Protože se v budoucnu dostane na téměř všechny...

Ford Model T slaví 100 let

Automobil, který „postavil svět na kola“, Ford Model T, slaví v roce 2008 jubilejní 100. výročí. Honosí se přívlastky jako univerzální auto nebo Automobil...

Výběr článků

Načítám