Hlavní obsah

Ford Bronco má přijít i jako pick-up

Nový Ford Bronco se ještě ani nerozkoukal na trhu a už se spekuluje o jeho dalších variantách. K těm nejpravděpodobnějším patří verze s korbou, tedy pick-up. O tu by jistě celá řada zákazníků stála, ovšem její představení není aktuální.

Foto: Ford

Nový Ford Bronco.

Článek

Svým velkolepým nástupem či snad spíše návratem na trh ohromil Ford Bronco celý motoristický svět. Řada zákazníků už se nemůže dočkat, až bude mít terénní vůz doma. Mnohým ale offroad na žebřinovém rámu, přímý konkurent Jeepu Wrangler, nemusí stačit.

Test Jeepu Wrangler Rubicon: V terénu králem

AutoMoto

V Americe, zemi pick-upům zaslíbené, se pochopitelně nejvíce mluví o tomto utilitárním typu karoserie. A podle nejmenovaných zdrojů, citovaných renomovaným magazínem Automobile, takový vůz přijde pro modelový rok 2025. Na rozdíl od uzavřeného vozu ale nemá mít dvou- a čtyřdveřovou kabinu, nýbrž výhradně čtyřdveřovou.

Foto: Ford

Nový Ford Bronco ve dvoudveřovém a čtyřdveřovém provedení.

Podle zdroje z vývoje by mělo mít bronco pick-up pravděpodobně stejné motory jako běžná verze, tedy čtyřválcový a šestiválcový motor o objemu 2,3 a 2,7 litru. Zatímco pro uzavřenou verzi se očekává příchod třílitrového šestiválce EcoBoost, pick-up ho dostat nemá. Spekuluje se ale o tom, že u něj bude vrchol tvořit pětilitrový osmiválec.

Číňané už stihli okopírovat nový Ford Bronco

AutoMoto

Co se týče převodovky, zdroje uvádějí, že pick-up dostane sedmistupňový manuál pro čtyřválec a desetistupňový automat pro všechny motory. V interiéru by měl být model prakticky stejný a nabídnout by měl i stejné systémy pro jízdu na silnici i v terénu a stupně výbav.

Odhaduje se, že se k zákazníkům dostane za cenu přibližně 60 tisíc dolarů (cca 1,36 milionu korun) za dnes populární zaváděcí „First Edition“. Odhad základní ceny míří k 30 tisícům dolarů (cca 679 tisíc korun).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám