Hlavní obsah

Fiat Uno se vrátí

Po návratu slavného Fiatu 500 se italská automobilka rozhodla vsadit na další minivůz se slavným jménem. Tentokrát sice nepůjde o návrat po desetiletích, ale známé jméno z nedávné doby - Fiat Uno.

Článek

Tento vůz však nebude mít podobnou karoserii svému předchůdci. To si už designéři fiatu rozmysleli, a jak to vypadá, karoserie se tvarem bude víc blížit modelu Grande Punto. Bude však menší a hned ve dvou tvarových variantách. Jeho vývoj už je v plném proudu, takže prvního vozu bychom se měli dočkat už za dva roky.

Druhou novinkou se ve stejném termínu stane nový crossover, jenž bude postaven na základu Fiat Bravo hatchback. Podle prvních informací by měl být automobil nabízen velmi netradičně ve verzích jak s předním, tak i zadním pohonem kol. Automobilka Fiat na vývoji tohoto vozu spolupracuje s Alfou Romeo, která se snaží také vytvořit vlastní crossover. Není tedy vyloučeno, že dají vůz dohromady a sportovnější varianta s jinou maskou ponese znáček alfy.

:. Fiat Cross

Podle prvních informací by měl v obou nových vozech pracovat moderní přeplňovaný zážehový čtyřválec o objemu 1,4 l, který by měl splňovat emisní limity přijaté Evropskou unií při vysokém výkonu. Fiat však pracuje na dalších agregátech, které by díky přeplňování měly všechny tyto přednosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Fiat 500: návrat malé legendy

Čtvrtého července 1957 se v Turíně představil Fiat 500. Miniautomobil, který dokázal ohromit milióny lidí na světě. Přesně po padesáti letech se na tomtéž...

Výběr článků

Načítám