Hlavní obsah

Fiat postaví továrnu v Íránu za zhruba 200 milionů eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský výrobce aut Fiat se vrací do Íránu. Podle místního listu Iran News má Fiat na podzim začít stavět v zemi továrnu, která bude vyrábět model Siena. Iran News se odvolává na provozního ředitele společnosti PIDIF, která je partnerem Fiatu v íránském projektu. Rozpočet celého projektu se pohybuje kolem 200 miliónů eur, tedy zhruba 4,7 miliardy Kč.

Článek

Nový montážní závod se bude nacházet zhruba 130 kilometrů jihovýchodně od Teheránu a bude využívat součástky vyrobené v Turecku. V počáteční fázi by měla továrna vyrobit 50 000 vozů ročně. V budoucnosti by kapacita výroby měla stoupnout na 250 000 aut a Fiat plánuje rozšíření o další modely, jako Palio, Palio Weekend, Strada a Idea.

Před lety na zavření, nyní Fiat vydělává

Automobilka se před několika lety kvůli vysokým ztrátám ocitla v krizi. Vedení proto přikročilo ke snižování nákladů a uzavírání spojenectví s ostatními automobilkami a podařilo se mu vrátit automobilku do zisku. V loňském roce se provozní zisk Fiat Auto bez zahrnutí mimořádných položek zvýšil téměř o dvě třetiny na rekordních 3,2 miliardy eur.

Reklama

Související témata:

Související články

Fiat nejspíš koupí srbskou automobilku Zastava

Italská společnost Fiat plánuje odkoupení srbské automobilky Zastava. Uvedl to v úterý odcházející srbský ministr hospodářství Mladjan Dinkić. Delegace Fiatu...

Fiat uvažuje o nové značce levných aut

Italská automobilka Fiat uvažuje o vytvoření nové značky levných vozů. Uvedl to ve středu generální ředitel společnosti Sergio Marchionne. Fiat se připojil...

Výběr článků

Načítám