Hlavní obsah

Fiat 500 slaví tři miliony vyrobených kusů

Novinky, fra

Jedno z nejstylovějších vozítek v historii je jistě Fiat 500. A právě tohle auto má teď za sebou historický milník. Tři miliony vyrobených automobilů s číslem 500 právě padly, což je opravdu úctyhodné číslo.

Foto: Fiat (3x)

Fiat 500C Star

Článek

O tom, že se Fiat 500 (kabriolet 500C, crossover 500X nebo MPV 500L) povedl, svědčí, že novodobá historie pětistovky se začala psát už v roce 2007. Od té doby auto vlastně stále zůstává podobné. Samozřejmě že se postupně změnilo mnohé, ale i to první auto je stále „chic” a vizuálně nezestárlo.

Třímiliontý vůz byl kabriolet 500C s narůžovělou karoserií Stella, která patří speciální nejluxusnější edici Star. Pravděpodobně půjde, stejně jako většina produkce, do zahraničí. I když se o vozech Fiat často posměšně hovoří jako o italských vozech pro Italy, přes 60 % jich jde do zahraničí, kde jsou největšími odběrateli zákazníci z Velké Británie a Francie.

Foto: Fiat

Třímiliontý vůz byl tenhle nádherný kabriolet Fiat 500C Star

Foto: Fiat

Pětistovka nestárne

Zajímavé také je, že se Fiat trefil do černého se svým crossoverem 500X, který se v Evropě ve své třídě stále drží na prvním místě v prodejích. Je nejprodávanější v mnoha státech i celkově. A to přestože se na prvních příčkách drží v některých statistikách poruchovosti.

Kdo chce pětistovku takovou, jak ji známe dnes, má poslední možnost. Fiat oznámil, že již připravuje nástupce, který ale zcela ztratí spalovací motor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám