Hlavní obsah

Fiat 500: návrat malé legendy

Novinky,

Čtvrtého července 1957 se v Turíně představil Fiat 500. Miniautomobil, který dokázal ohromit milióny lidí na světě. Přesně po padesáti letech se na tomtéž místě oficiálně představí veřejnosti nová generace, o které byly již ve středu zveřejněny první fotografie a informace.

Článek

Hned po předvedení se Fiat 500 začne prodávat na trzích Evropy. Automobil byl zpracován ve Fiat Style Centre s důrazem na dědictví po svém předchůdci. Jak moc se to povedlo, posuďte sami. My musíme jen dodat několik základních údajů o voze.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Fiat 500 bude třídveřový miniautomobil vyráběný v továrně Tychy v Polsku. Automobil je dlouhý 355 cm, široký 165 cm a 149 cm vysoký a karoserie je postavená na podvozku o rozvoru 2,3 metru. Právě velký rozvor, tedy posunutí kol do krajů karoserie, je opět nejdůležitějším prvkem pro zvětšení vnitřního prostoru na maximum. I v interiéru se promítá retrostyl, který se promítl například na vícebarevné přístrojové desce s jedním velkým kruhovým přístrojem za volantem s velmi povedeným designem.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Od prvního okamžiku prodeje budou k dispozici tři agregáty. Nejmenší je dvanáctistovka o výkonu 50 kW, silnější je agregát 1.4 16V se 73 kW. K dispozici bude i známý vznětový Multijet 1,3 l o výkonu 55 kW. Motory budou k dispozici s manuálními pěti- a šestistupňovými převodovkami.

Další informace o voze zatím značka nezveřejnila.

>:.Historie Fiatu 500 v sobě zahrnuje nejen ohromný úspěch mezi zákazníky, ale také na poli sportovním. Slavný Fiat 500 si můžete vychutnat na krásném historickém videu. Pro zájemce o větší fotografie použitelné jako pozadí na plochu monitoru přidáváme dvě fotografie o rozlišení 1024x768 px. Pokud na obrázek poklikáte a rozbalíte do původní velikosti, již není problém prostřednictvím rozbalovacího menu v pravém tlačítku myši obrázek stáhnout do počítače.

Anketa

Ohodnoťe známkou nový Fiat 500
1
90,1 %
2
5,2 %
3
1,5 %
4
0,7 %
5
2,5 %
Celkem hlasovalo 14948 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám