Hlavní obsah

Ferrari připravuje pohon všech kol

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka cítí, že v boji s konkurencí jí chybí stále ještě jedna karta, kterou nabízí již mnoho soupeřů - pohon všech kol. Když před rokem ukázal britský časopis Autocar patentované návrhy pohonu 4x4 se značkou Ferrari, bylo jasné, že i tady se za chvíli změní dějiny.

Článek

Italský server italspeed.it, specializovaný na automobily (a jak jinak než především italské) přinesl informace, že po první verzi "adaptable 4x4" pracuje nyní Ferrari na další verzi. Ta má vyřešit všechny nešvary, které jsou s pohonem všech kol spojeny.

Především jsou to velké ztráty v systému a hmotnost, jež je ve sporťáku opravdu ostře sledovanou veličinou. Navíc Ferrari nechce přijít o svůj punc vozu se zadním náhonem, tedy v zatáčkách velmi jednoduše přetáčivého, když na řidičské umění je činěn stejný nátlak jako na vůz.

Proto se pravděpodobně bude jednat o systém přiřaditelného pohonu, který by byl zapínatelný od řidiče. Ten by se tak mohl rozhodnout, zda chce přenášet točivý moment na všechna kola, a bude tak chtít upravit jízdní vlastnosti na trochu jistější.

Nový pohon všech kol by podle Autocaru mělo převzít i sesterské Maserati. Zatím se však neví, kdy bude vše připraveno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám