Hlavní obsah

Fabie mají údajně výrobní vadu, servisy potají svolávají tisíce vozů

Aktualizováno

Autorizované servisy Škoda Auto svolávají krátké modely Fabia vyrobené minulý rok kvůli výrobní vadě. Podle majitelů aut, kteří obdrželi telefonickou výzvu, že se mají dostavit k opravě, jde o blíže nespecifikovanou závadu u zavazadlového prostoru. Informaci přinesla TV Prima. Podle mluvčího Škoda Auto jde o preventivní opatření, které se týká 70 tisíc vozů.

Článek

"Nejedná se o žádnou svolávací akci, k výměně dílů dochází preventivně v momentě, kdy majitel s vozem sám přijede do servisu," řekl ČTK mluvčí automobilky Evžen Krauskopf.

"My tady opravdu nemáme informace o tom, že by s fabiemi byl nějaký problém, že by se měly svolávat do servisů,“ řekla TV Prima Daniela Lenhanová z informační linky společnosti Škoda Auto.

Stovky majitelů vozů však shodně tvrdí, že jim volají zaměstnanci autorizovaných servisů a vyzývají je k opravě.

"Nejprve paní chtěla VIN kód našeho vozidla s tím, že po ověření mi zavolala a asi po deseti minutách nám volali znovu a závadu nám potvrdili s tím, že si tam máme přijet a že nám to odstraní,“ uvedla jedna z oslovených majitelek vozů s tím, že servis neupřesnil, o jakou závadu jde.

Řidiči, kteří se ozvali TV Prima, uvádějí, že to není poprvé, kdy Škoda potají svolává vozy k opravě. "V roce 2009 jsem jela na garančku a bylo mi sděleno, že u tohoto typu vozidla je potřeba vyměnit čelní okno. Proč? Některým majitelům se objevilo zatékání do vozidla, potom bylo potřeba to čelní okno vyměnit," uvedla další řidička.

Reklama

Výběr článků

Načítám