Hlavní obsah

Exkluzivní Rolls-Royce Phantom je zdoben dřevem, které roste na jediném místě

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sbírka klasických automobilů s názvem JBS je ve Spojených státech ikonická. Jejím vlastníkem je Jack Boyd Smith, miliardář a také milovník všeho, co má historii a odkaz. S tím souvisí i auto, které si nechal vyrobit na zakázku u britské automobilky Rolls-Royce. Inspirací mu bylo překvapivě staré houpací křeslo ze vzácné dřeviny.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce The Koa Phantom

Článek

Zakázkový Phantom pro miliardáře Jacka B. Smithe má prodloužený rozvor a pro jeho vznik inspirovalo miliardáře rodinné dědictví, staré houpací křeslo ze dřeva koa, které se vyskytuje pouze na Havajském souostroví. Je velmi vzácné a především státem chráněné. Lze jej sklízet pouze ze soukromé půdy.

Palubní desku jedinečného Rolls-Roycu Phantom zdobí tisíce ptačích per

AutoMoto

Rolls-Royce dostal od amerického miliardáře a jeho ženy Laury těžký úkol, protože pár si přál mít interiér právě v dekoru této dřeviny. I proto se Britové vydali na Havaj, kde zařídili dostatek dřeva na obložení. Jeho získání ovšem trvalo dlouhé tři roky.

„Pan a paní Smithovi trpělivě čekali na svoji dokonalou dýhu, protože náš specialista vyjednával s dodavatelem o vysoce ceněném dřevě z jeho osobního vlastnictví,“ okomentoval netradiční postup Rolls-Royce.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce The Koa Phantom

Dřevina byla následně skutečně použita prakticky v celém interiéru, především pak ale na palubní desce. V autě je dýha kombinovaná se vzácnou kůží Dove Gray v tmavomodrém odstínu. Vše do dokonalosti uvádí i umístění 1420 optických světel Starlight v takové poloze, aby vykreslovala přesnou pozici hvězd na noční obloze nad městem Cleveland v Ohiu v den, kdy se Jack B. Smith narodil.

Nový Rolls-Royce Justina Biebera vzbuzuje rozporuplné emoce

AutoMoto

Ani exteriér auta ale není zcela obyčejný. Vnější lak je totožný s tím, který má Smithův oblíbený vůz Packard Twelve Coupe z roku 1934. Na dveřích se pak nacházejí šedivě gravírované iniciály manželů. Nelze opomenout ani další unikátní výbavu vozidla.

Rolls-Royce Phantom má ledničku na šampaňské s rytými sklenicemi z křišťálu a v kufru na zakázku vyrobený set na piknik. Jen jeho samotná výroba přitom „umělcům“ z Rolls-Royce v továrně v Goodwoodu trvala 500 hodin.

Reklama

Související články

Rolls-Royce má chystat elektrickou limuzínu

Podle informací serveru Autocar má luxusní automobilka Rolls-Royce na konci letošního roku představit svůj úplně první čistě elektrický model. Překvapením má...

Výběr článků

Načítám