Hlavní obsah

Equus Throwback: limitovaná upravená Corvette může mít až tisíc koní

Po historizujícím modelu Bass 770 přichází americká automobilka Equus s modelem Throwback, který staví na základech Chevroletu Corvette. Můžete mít i extrémní výkon a vůz do detailu personalizovat, pokud se na vás dostane. Vznikne jen 25 kusů.

Foto: Equus Automotive

Equus Throwback je pro takové zákazníky, kteří chtějí něco speciálního.

Článek

Při slově „Equus” se člověku vybaví spíš velké Hyundai z let nedávno minulých, ovšem stejné jméno má také jedna americká automobilka. Equus Automotive se zviditelnil v roce 2014, kdy přišel s modelem Bass 770, nápadně připomínajícím původní Ford Mustang Fastback.

Dnes máme před sebou novinku téhle firmy, nazvanou Throwback. S historií nemá moc společného, jejím základem je současný Chevrolet Corvette. Ovšem Equus Throwback podle slov automobilky není jen upravená Corvette, podobně jako Brabusy nejsou jen upravené Mercedesy a Alpiny nejsou jen upravená BMW.

Foto: Equus Automotive

Equus Throwback

Tisková zpráva hovoří o „dechberoucí vizi dokonalé Corvette”, nejlepším voze ve své třídě, který naplňuje tužby zákazníků s požadavkem něčeho speciálního. V tomto případě i s umělým vytvořením exkluzivity - má být vyrobeno pouze 25 kusů.

Známe základní cenu 130 tisíc dolarů, tedy asi 2,7 miliónu korun, a výkonový potenciál - pod kapotou může být až 1 013 koní a 1 114 Nm. To má stačit ke zrychlení na 60 mph (97 km/h) za 2,5 vteřiny a maximálku přes 354 km/h. Takové parametry ale pravděpodobně za základní cenu nedostanete.

Foto: Equus Automotive

Equus Throwback

Zákazníci budou mít možnost nechat si vůz upravit přesně podle svého gusta, tisková zpráva konkrétně hovoří o „nekonečných příležitostech” k personalizaci. S takhle omezeným počtem kusů jistě Equus nebude mít nouzi o zákazníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám