Hlavní obsah

Dovolená na čtyřech kolech, ale v luxusu. Nejmodernější karavan stojí i 14 miliónů korun

Novinky, kl, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obliba dovolených na čtyřech kolech je čím dál větší, a to i díky tomu, jaké vymoženosti dnešní karavany nabízí. Kromě vytápěných podlah, luxusních sociálních zařízení a garáží pro vozy „do města“. Podívejte se ve videu na nejnovější trendy karavanů v roce 2018.

Dovolená na čtyřech kolech, ale v luxusu. Nejmodernější karavan stojí i 14 milionů korunVideo: Novinky

 
Článek

Devátý ročník výstavy obytných automobilů a karavanů For Caravan v pražských Letňanech přináší vše od kempingových vestaveb přes přívěsy, karavany až po luxusní obytné automobily za milióny korun. Trvá až do neděle 11. března.

Luxus za 14 miliónů

Nejmodernější karavany, jejichž značkami jsou luxus, vymoženosti a nezávislost, jsou podle prodejců chtěným zbožím mezi zákazníky a to i přesto, že takový velký vůz stojí víc než byt v centru Prahy. Jeden takový Novinkám ukázal spolumajitel firmy Blue Rent Filip Guryča. Jedná se o největší obytný vůz, který se v Evropě vyrábí sériově - Concorde Centurion 1200 GST.

„Je to 12 metrů dlouhý vůz na podvozku Mercedes Actros, 26 tun celková hmotnost. To, co ho dělá výjimečným, jsou vymoženosti, které nabízí svému majiteli. Je to taková megajachta na kolech,“ řekl Guryča.

Součástí vozu je prostorná ložnice a koupelna, salon, relaxační křesla, velká zásoba vody a další. Právě to podle Guryče dělá karavan zajímavým a těžkým. Za luxus si ovšem zájemce musí značně připlatit. Vůz se totiž prodává za 652 tisíc eur, v přepočtu zhruba 14 miliónů korun. V České republice zatím tento model nikdo nevlastní, podle Guryče ale jeden zájemce čeká.

Foto: Novinky

Concorde Centurion 1200 GST

Běžný zákazník nebude ochuzen

Pokud máte hlouběji do kapsy, mohl by vás zaujmout například karavan prémiové třídy Euromobil I890 EB.

„Jeho konstrukce je unikátní v tom, že je to celé ze sklolaminátu, žádný hliník ani dřevo. Je tam vysoce izolační jádro, dvojitá podlaha a jsou použity pouze ty nejkvalitnější materiály, které se v karavaningu používají,“ sdělil majitel firmy Karavan Travel Jiří Čapek.

Novinka letošního roku reprezentující především novou technologii, pohodlí a plně vzduchový podvozek, který sám upravuje výšku, vyjde zájemce na 3,5 miliónu v plné výbavě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám