Hlavní obsah

Dodge Hornet bude asi vyrábět čínská automobilka

Měla to být velká korporace, při které by ušetřily výrobní náklady obě strany. Volkswagen měl pomoci při vývoji a výrobě nového vozu značky Dodge. Jenže najednou je vše jinak a Dodge už se na vedení německého koncernu neusmívá. Naopak. Novinářům říká - VW je drahý, vůz nám vyrobí Čína.

Článek

Že Volkswagen opravdu hodně stál o tuto zakázku [celá zpráva] není asi pochyb. Dostal by se tím do kolosu DaimlerChrysler, ve kterém by mohl začít prosazovat své názory. Jenže nyní už ví, že se bude muset spokojit se společným velkoprostorovým vozem a na Dodge Hornet si musí nechat zajít chuť.

Šéf Chrysleru Tom LaSorda se totiž vyjádřil, že Volkswagen je příliš drahý na požadavky jejich značky a v hledáčku jsou jiní dva partneři. Jako nejsilnější se zdá být čínská automobilka Chery. Ta nabídla nejnižší cenu, což je pro v současné době finančně se potácející Chrysler hlavní téma. Navíc je zde vyhlídka na to, že s automobilem by mohli rychle zaplavit právě i čínský trh, o který jde dnes především.

Druhý ze "soutěže" není přesně znám. Pravděpodobně půjde o korejskou automobilku Hyundai. Stále se také však mluví o koncernu PSA, jehož výrobní kapacity jsou nyní nevytížené po restrukturalizaci a přitom je zde dostatek kvalifikovaných pracovníků, kteří se mohou během okamžiku přeškolit na nový vůz.

Tento zcela nový automobil bude pravděpodobně vypadat jako ženevský koncept Dodge Hornet [celá zpráva]. Zaujmout má především mladé lidi svou prostorností, variabilitou a svěžím designem. Použít by se měly již známé motory, jako je například známá vznětová jednotka 2.0 CRDi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám