Hlavní obsah

Do Ženevy přijede elektrický Volkswagen Transporter

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektrická máme auta, koloběžky, kola i pickupy. Ale dodávek zatím moc není. Ani osobních minibusů. To chce napravit tuningová firma ABT, která do Ženevy přiveze předělaný Volkswagen T6 Transporter jako elektromobil.

Foto: ABT 3x

ABT Volkswagen e-van

Článek

Německý ABT se začal opravdu vážně zajímat o elektromobily. A ne jen okrajově. Po kompletní přestavbě Audi RS6-E Prototype je tu další elektrický vůz. Opět vlastně kompletně vydlabaný klasický vůz a předělaný na elektromobil. Tohle není klasický tuning, kde se dodá nová ECU k motoru, nasadí se nový výfuk, sportovní vzduchový filtr a nová kola… Tohle je už je práce konstruktérská.

Auto má na první pohled jen mírné úpravy vzhledu. Jsou to drobné změny na nárazníku, nástavce prahů, zadním křidélku a světlosti. Samozřejmě nevýraznější změnou je šedo-zelený polep, ale to je jen marketing.

Foto: ABT

S autem se setkáme na ženevském autosalonu

Foto: ABT

Vzhledem k výkonu je tohle spíš na ozdobu

Pod kapotou je elektromotor o výkonu 82 kW (110 koní) s točivým momentem 200 N.m. Kapacita akumulátorů je v základní verzi 37,3 kWh, což stačí na dojezd 208 km. Ovšem zanedlouho se představí i větší kapacita 74,6 kWh. Pak se dojezd prodlouží na 400 km.

Samozřejmě že největší výhodou vozu je jeho objem vnitřního prostor, kde se může převážet buď ohromná hromada nákladu, nebo osm cestujících. Druhý případ bude ideální vůz pro letištní taxíky v městech, kde je omezený vjezd do center z důvodů snížení emisí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám