Hlavní obsah

Do výroby Škody Auto se vrací roušky a další opatření

Novinky, laz

Všechny tři tuzemské závody Škody Auto přijaly nová opatření proti šíření koronaviru. Důvodem jsou obavy z návratu zaměstnanců po celozávodní dovolené.

Foto: Škoda Auto

Restart výroby provázela speciální opatření.

Článek

V pondělí ve dvě hodiny odpoledne nastoupí do škodováckých závodů první směna po celozávodní dovolené, ovšem znovu s přísnějšími opatřeními.

Automobilka nabízí za příslušný poplatek testy na koronavirus metodou PCR pro ty zaměstnance, kteří se vrací z rizikových oblastí do České republiky a musí se nechat testovat.

„Současně je tato možnost dostupná také pro zaměstnance podniku, kteří svou dovolenou trávili v nerizikové oblasti, ale přesto chtějí vyloučit podezření nákazy,” stojí ve prohlášení.

Škoda Auto má nového šéfa, dorazí z Afriky

AutoMoto

Firma také doporučuje svým zaměstnancům po návratu z celozávodní dovolené nejméně po dobu jednoho týdne nosit vlastní roušky nebo již dříve přidělené nanošátky.

Speciální režim po dovolené náleží i těm zaměstnancům, kteří mohou pracovat z domova. V prvních týdnech je jim „home office” podle automobilky doporučen alespoň v polovině pracovní doby.

Test českého karavanu Carox+ K Family: Bytelností nadchne, praktičností méně

AutoMoto

Automobilka původně zavedla přes 80 hygienických opatření po obnovení výroby zastavené kvůli pandemii koronaviru v pondělí 27. dubna.

„Rouškový” režim byl v prostorách výroby uvolňován podobně, jako v celé republice. Od středy 24. června nemuseli zaměstnanci nosit roušky uvnitř za vnitřní teploty vyšší než 22 stupňů Celsia. Od 1. července bylo nošení roušek pouze dobrovolné.

Reklama

Výběr článků

Načítám