Hlavní obsah

Do křižovatky vjel na červenou. K řidičově smůle rovnou do cesty policejnímu autu

Novinky, laz

Zatímco ve většině států Kanady je možné odbočit na křižovatce doprava i na červený signál Stůj, pokud to značka přímo nezakazuje, rozhodně ale neumožňuje, vrhnout se do křižovatky způsobem, jaký nedávno předvedl jistý řidič. Nejprve ohrozil jiný vůz a následně vjel do cesty mužům zákona.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Někdy se vyplatí mít kromě přední také zadní kameru v autě. Bez ní by se nepodařilo natočit danou situaci, respektive její zakončení.

Řidič červeného Fordu se do křižovatky, kdesi ve Vancouveru, vrhl bez zastavení a pravděpodobně bez přílišného rozhlížení. Málem tak narazil do auta, které celý incident zachytilo na palubní kameru.

Úhybný manévr a troubení ale dotyčného vůbec neznervóznily a pokračoval dál. To už ale vjel do cesty policejnímu vozu.

Ten už si s ním poradil po svém – ihned jej zastavil. Což natočila pro změnu právě ona zadní kamera.

Bohužel se na kanálu, který video naposledy zveřejnil, nedočteme, kde přesně se daná situace stala. Není tak jasné, jestli řidič Fordu do křižovatky mohl vjet podle pravidla odbočování vpravo na červený signál.

Rus si doma vyrobil terénní pneumatiky. Fungovaly úžasně

AutoMoto

Ovšem i kdyby mohl, pojí se s tím dvě zásadní pravidla, která nedodržel. Musí předtím vůz zcela zastavit, a hlavně neohrozit ani neomezit ostatní účastníky silničního provozu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám