Hlavní obsah

Do Jívky na Trutnovsku zamíří vozidla Trabant

Příjezd více než stovky nejrůznějších automobilů značky Trabant očekávají v pátek odpoledne pořadatelé šestého ročníku Trabi show v Jívce na Trutnovsku. Na účastníky víkendové akce čeká kromě dvou spanilých jízd také několik soutěží, například v hodu kolem či v táhnutí tohoto legendárního lidového vozítka původem z NDR na laně.

Článek

"V sobotu nás čekají dvě spanilé jízdy, vyrazíme do Adršpachu a Teplic, odpoledne do Stárkova. Připravena je také burza náhradních dílů a také doprovodný program," řekl organizátor akce Jaroslav Bábik, který sám vlastní vozidlo značky Trabant P 60 z roku 1964.

Do Jívky podle Bábika dorazí kromě pečlivě udržovaných veteránů této značky také některé netradiční úpravy, například trabant kabriolet a další nejroztodivnější varianty vozítka, přezdívaného například Honeckerovy saně.

"Devadesát procent účastníků srazu se zná, je to šance pro setkávání, výměnu informací a případně také možnost pro shánění náhradních dílů," tvrdí Bábik.

Příznivci či milovníci trabantů, kteří nestihnou přijet tento víkend do Jívky, mohou svou neúčast brzy napravit na některém z dalších srazů. Například na přelomu srpna a září se uskuteční již 11. ročník Trabant srazu ve Vrbně u Blatné, na září nadšenci připravují sraz ve Frýdku Místku a na říjen je do Prahy plánována již 9. podzimní Trabantiáda.

Od zahájení výroby trabantu na jaře 1958 typem P 50 do roku 1991 opustily výrobní středisko národního podniku Sachsenring, Automobilové závody Zwickau, více než 3 milióny vozidel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám