Hlavní obsah

Detail v interiéru nového Hyundaie překvapí. Kruh vedle přístrojů je úplně k ničemu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinka od automobilky Hyundai, sedan pro americký trh Elantra, zaujal ledasčím, ať už zajímavým exteriérem, nebo kabinou plnou techniky. Odbornou veřejnost i laiky ale upoutalo ještě něco.

Foto: Hyundai/Novinky.cz

Designový prvek v interiéru Hyundai Elantra.

Článek

Interiér plný technických vymožeností a designu odlišného od ostatních vozů značky. To byly jedny z hlavních faktorů, proč si nový sedan Hyundai Elantra zasloužil během čtvrtka tolik pozornosti. Zvědavci v kabině ale objevili i prvek, který u žádného jiného auta nikdy neviděli.

Nový Hyundai Elantra se zbavil oblin

AutoMoto

Konkrétně se jedná o vcelku velký kruh s vodorovnou čárou uprostřed, který se nachází na levé straně od řidiče vedle 10,3palcové obrazovky přístrojové desky. Tváří se, jako kdyby byl rovněž displejem a mohl se hýbat a například mluvit s řidičem jako hlasová asistentka, tak to ale není.

Američtí novináři byli z podivnosti tak vykolejení, že kontaktovali zástupce Hyundai, aby zjistili, k čemu kruh slouží. A odpověď? Pravděpodobně k ničemu. „Jedná se jen o designový prvek na skle. Kromě estetické funkce neslouží k ničemu jinému,“ sdělil mluvčí amerického zastoupení automobilky pro server Motor1.

I Hyundai v Nošovicích nakonec na 14 dní zastaví výrobu

AutoMoto

Elantra se v sedmé generaci představila 17. března. Pro Evropany je možná okrajovým modelem, ale od devadesátých let platí za nedílnou součást nabídky korejské automobilky. Sedan na pomezí nižší střední a střední třídy je základním kamenem nabídky ve Spojených státech.

Reklama

Související články

Nošovický Hyundai i30 má po faceliftu

Nový kompakt i20 doplní na ženevském stánku také facelift hatchbacku, kombi a fastbacku nižší střední třídy modelu i30 vyráběného v Nošovicích. Přináší výrazně...

Hyundai poutá na novou Elantru, vypadá ostře

Korejská automobilka poutá na premiéru nové generace tradičního sedanu Elantra. V Hollywoodu představí 17. března vůz speciálně šitý na americký trh,...

Výběr článků

Načítám