Hlavní obsah

Designér navrhl elektrické ferrari budoucnosti. Završil tím magisterské studium

Kompletně elektrické ferrari zatím automobilka nevyrobila a podle starších zpráv se tak nestane do roku 2022. A až se takový vůz představí, jak by mohl vypadat? Podle Davida Gallega, španělského designéra, třeba jako koncept F25.

Foto: David Gallego

Ferrari F25

Článek

Gallego stvořil své Ferrari F25 v rámci diplomové práce k završení magisterského studia a práce na něm mu trvala sedm měsíců. Neskončil ovšem u počítačových ilustrací, nýbrž nechal i vyrobit model, a to na 3D tiskárně.

Foto: David Gallego

Ferrari F25

Inspirací mu byly ikonické modely ze 60. let, jako např. 250 LM, 330 P4, 350 Can Am, 512 S Berlinetta Speciale a také koncept 512 S Modulo z roku 1970. Také ale bral ze současnosti, konkrétně z modelů F12berlinetta a LaFerrari.

Výsledkem je vůz, který vypadá dost futuristicky, ale který by s drobnými úpravami mohl fungovat i dnes. Všimněte si obrovské nasávací tlamy na přídi a vzadu gigantického difuzoru a výdechů horkého vzduchu. Např. Bugatti Divo není nepodobné. [celá zpráva]

Stran oněch drobných úprav by stačilo přidat normální zrcátka místo výklopných kamer. Prostor na vidlicový dvanáctiválec, který Ferrari v současnosti používá, by se za kabinou jistě našel.

Foto: David Gallego

Ferrari F25

Ovšem Gallego tohle auto zamýšlí jako čistý elektromobil. Je to designér, a tak se nezabýval technickou stránkou věci, např. jaká bude kapacita baterií či jakých výkonů by vůz měl být schopen.

Reklama

Výběr článků

Načítám