Hlavní obsah

Designér Ian Callum představil první auto své samostatné značky

Novinky, fra

V červenci představil slavný designér Ian Callum svou novou firmu. Po dvaceti letech ve službách Jaguaru Land Rover se osamostatnil a postavil značku stroze nazvanou Callum. Své první auto představil už nyní. Je to upravený Aston Martin.

Foto: Callum

Callum Aston Martin Vanquish 25

Článek

Je vidět, že Ian Callum nešel moc daleko pro zdroj svého díla. Přece jen Aston Martin Vanquish zná poměrně dobře. A tak věděl, co je třeba vylepšit, upravit, změnit. Prostě to, co dřív vedení nedovolilo z nějakého důvodu.

A tak byly postaveny dva prototypy. Jeden testoval nové nastavení podvozku a druhý design karoserie a interiéru. Z výsledku práce na dvou vozech bude profitovat všech 25 kusů, které firma Callum postaví.

Změn totiž bude opravdu hodně. Na karoserii poznáváme nové nárazníky, prahy, blatníky i světla. Zajímavým prvkem jsou třeba zadní výfuky vyvedené v rudé barvě. Středová část přístrojovky je v čirém uhlíkovém kompozitu, zatímco všechno ostatní je v nejluxusnější kůži. Zde v modré, ovšem samozřejmě je možné na požádání mít jakoukoli barvu.

Foto: Callum

Aston Martin v excentrickém luxusu

Ovšem změny jsou i pod kapotou, kam není normálně vidět. Podvozek se změnil radikálně, ale stejně tak tu proběhla i úprava vidlicového dvanáctiválce, který tu dodává výkon 447 kW (600 koní). Zcela nová je pak šestistupňová automatická převodovka. Při pohledu na auto neujdou také nové karbon-keramické brzdy za dvacetipalcovými koly s nasazenými zakázkovými pneumatikami Michelin. Cena samozřejmě nebyla zveřejněna.

Reklama

Výběr článků

Načítám