Hlavní obsah

Designem vítězí Connect

Novinky, Jaroslav Šimek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový užitkový vůz Ford Transit Connect se má velmi čile k světu. Krátce poté, co byl v lednu na bruselském autosalonu dekorován titulem "Evropská dodávka roku 2003", se dočkal dalšího ocenění, tentokrát za design. Kromě toho má už svého prvního velkoodběratele.

Foto: Jan Salač/www.berendal.cz

Šermíři ze skupiny historického šermu Berendal.

Článek

Transit Connect totiž v kategorii lehkých užitkových vozů zvítězil v soutěži European Automobile Design Awards, kterou vyhlašuje skupina Designers (Europe), zaměřená právě na kvalitu automobilového designu na starém kontinentu.

Skupina Designers (Europe), která soutěž vyhlásila, přitom hodnotila kvalitu designu u více než 600 evropských vozů. Odborná porota složená z profesionálních evropských automobilových designérů svůj verdikt zdůvodnila takto: "Ford představením svého Connectu oživil a omladil design v kategorii lehkých užitkových vozů. Na jedné straně odvozuje nový model svou reputaci od Transitu, který se už po celé Evropě stal uznávaným pojmem. Na straně druhé ale Connect vlastně zakládá nový subsegment, charakteristický svou působivou funkčností. V každém případě Transit Connect vnáší mezi evropské lehké užitkové vozy svěží vítr modernismu - a proto mu patří naše uznání." Transit Connect přitom není prvním fordem, který cenu Designers (Europe) získal. Tím se v roce 1997 stal Ford Ka.

Ocenění odborných novinářů ani designérů by však novému modelu nebylo nic platné, kdyby jeho kvality neocenili také zákazníci. I takového uznání se však Transitu Connect dostalo. Ford totiž právě s Connectem vyhrál celoevropskou soutěž na dodávku 1800 lehkých užitkových vozů, kterou vyhlásila společnost Belron. Ta vlastní firmy Autoglass (ve Velké Británii) a Carglass (v ostatních evropských zemích), specialisty na opravy automobilových skel, pro něž jsou právě Transity Connect určeny. V zakázce pro Belron budou Connecty s krátkým i dlouhým rozvorem a nízkou i vysokou střechou. Všechny budou vybaveny vznětovými motory.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám