Hlavní obsah

Desetitisíce za šroubováky: Jaguar si přichystal sadu nářadí pro nadšence

Tradiční britská automobilka Jaguar přišla s velkým překvapením pro majitele i fanoušky legendárního modelu E-Type. Chystá se jim totiž prodávat originální soupravu nářadí, kterou používali skuteční kupci auta na přelomu 60. a 70. let. Nečekejte ale nic levného, za exkluzivní zboží si Britové řeknou nemalou částku.

Foto: Jaguar

Originální sada nářadí k Jaguaru E-Type

Článek

Jaguar se rozhodl udělat radost všem těm, kteří se chtějí pořádně starat o svůj veterán E-Type nebo jsou jednoduše jen fanoušky pověstného vozidla této značky. Oddělení klasických aut začalo znovu produkovat originální soupravu nářadí k tomuto automobilu.

Brašna na nářadí byla původně prodávána s E-Typem do konce produkce jeho druhé série v roce 1971. Jaguar tak zvolil i originální kožené materiály, velikosti, nápisy a specifikace, díky kterým se bude kupec skutečně moci postarat o E-Type tak jako před více něž 40 lety.

Nová Škoda Octavia odhaluje detaily ve videu

AutoMoto

Aby ale bylo jasno, tohle není jen tak nějaký obyčejný kufřík s nářadím a rozhodně taky nestojí stejně peněz. Ba naopak, Jaguar si ruční práce a originality cení, kupec tak bude muset za koženou brašnu s obsahem jedenadvaceti kusů propriet vysázet v přepočtu asi 25 tisíc korun. Na druhou stranu, skutečné originály z původních E-Typů se na aukcích v kompletním stavu prodávají za ceny okolo 150 tisíc korun, takže by se mohlo jednat o výhodnou investici.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám