Hlavní obsah

Další turecký sedan - tentokrát Opel Astra

Novinky,

Turecký autosalon není už žádným lokálním představením místních modelů. V Istanbulu se uvádí stále více novinek. Letos se zde ukáží rovnou dvě - Fiat Linea, o které jsme již psali a nově také Opel Astra sedan.

Článek

Země zaslíbená pro sedany je právě Turecko, takže se není co divit, že se jich tady objevuje takové množství. Jenže tentokrát nejde o vůz, který se v této zemi bude vyrábět. Opel totiž Astru sedan umístil do Polska, kde ve městě Gliwice bude probíhat kompletní výroba. Sedan sice vychází technicky a i po designérské stránce z hatchbacku, ale naštěstí si s ním dali konstruktéři dost práce, aby nevypadal, jako "pětidveřák" s "batohem".

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Pěkně napojený zavazadelník se zcela novými světly vypadá slušně. Některé rozměry vozu jsou poněkud větší než u Fiatu Linea [celá zpráva], jeho 4618 x 1754 x 1458 mm stojí na opravdu úctyhodném rozvoru 2703 mm. I Astra sedan však nabídne zavazadelník o objemu 500 l.

Nabídka motorů bude zcela klasická - tradiční a známé motory z produkce opelu budou zastupovat dvě zážehové a dvě vznětové jednotky. Vůz bude určen pro různé trhy, kde se jeho výbava a ceny budou lišit. Pravděpodobně se tedy objeví i u nás, ale až příští rok.

Reklama

Související témata:

Související články

Fiat Linea: turecké překvapení

Nový vůz značky Fiat bude představen na autosalonu v Istanbulu. Model Linea je výsledkem spolupráce mezi Fiat Auto a tureckou Koc Holding patřící pod burzu...

Výběr článků

Načítám