Hlavní obsah

Další luxusní dlouhán pro Čínu

Novinky,

Cadillac má velké úspěchy v Číně. To dokazuje i jeho velká orientace na tento trh, kdy se snaží tamním boháčům nabídnout speciální automobil, který nikde jinde nenabízí. Model SLS je totiž o 100 mm protažený model STS.

Článek

Stejně jako BMW s jeho prodlouženou pětkovou řadou [celá zpráva] nebo prodloužený Superb (ale s logem Volkswagenu), tak i Cadillac nabídne prodloužený vůz. Jedná se o model STS, který je v nabídce značky už pár desetiletí. Vždy se sice jednalo o sportovní úpravu klasického sedanu Seville, ale v novém systému označování vozů se tato tři písmena dostala na hlavní místo. STS - Sport Touring Sedan - byl naposledy představen v nové generaci v dubnu 2004. V Číně bude nabízen se všemi motory, které nabízí luxusní verze i v USA. Nejlevnější variantou je "malý" šestiválec o objemu 2,8 l, o stupeň výš je V6 3,8 l a na vrcholu stojí vidlicový osmiválec o objemu 4,6 l a výkonu 238 kW.

Automobil pro Čínu však nedostane nejvýkonnější osmiválec 4,4 l  s kompresorem (350 kW), který je vyhrazen pouze pro sportovní verzi STS-V. Ta ovšem v prodloužené verzi skutečně k dispozici nebude.

Čínská smetánka se však nemusí obávat, že by byla nějak ochuzena. Vždyť v současné době se již do jejich země vyváží řady CTS, XLR i SRX, společně s SLS vstoupí na trh i ohromné SUV Escalade.

Reklama

Související témata:

Související články

Prodloužená pětka pro Čínu

Automobilka BMW bude dovážet do Číny řadu 5 v prodloužené verzi. Reaguje tím na vzrůstající poptávku o luxusní automobily. Vůz dostane i speciální bussines...

Výběr článků

Načítám