Hlavní obsah

Další japonský sporťák se blíží. Nástupce Nissanu 370Z má mít retro design a 400 koní

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nissan pracuje na novém sportovním kupé z rodu Z. Na povrch začínají vyplouvat první konkrétní informace o voze ze slavné rodiny, který by měl mít premiéru příští rok.

Foto: Nissan

Nissany Z letos slaví 50 let.

Článek

Je to už přes padesát let od doby, kdy se v roce 1969 představil Datsun 240Z, zakladatel rodu Z u Nissanu. Poté, co evropský trh loni opustil poslední model 370Z, se mohlo zdát, že pro kompaktní sporťák už v nabídce automobilky není místo.

Ovšem nástupce se chystá. Nissan už jej testuje na německém okruhu Nordschleife v kabátu posledního vydání. Magazín Autoblog vyzpovídal několik zdrojů blízkých automobilce, především z řad dealerů, kteří už předprodukční prototyp viděli. A byli překvapeni.

Řidič nissanu vydriftoval smyčku na střechu pražského obchodního centra

AutoMoto

Novinka se totiž podle nich má inspirovat právě původním modelem 240Z, a to především v přední části. Můžeme se tak těšit na retro kupé klasického střihu s motorem za přední nápravou a pohonem zadních kol.

Foto: Profimedia.cz

Datsun 240Z v závodní verzi z roku 1970

Foto: Nissan

Nissan 370Z ve výroční edici pro USA

Očekává se, že novinka dostane dvakrát přeplňovaný třílitrový šestiválec, který používá především americká odnož značky, Infiniti. Tento motor umí nabídnout výkon přesahující 400 koňských sil.

Jedná se o další velký návrat legendy japonských sportovních aut. Poté, co Toyota připravila novou Supru. Ovšem zatím není jasné, jestli Nissan novinku přiveze i na evropský trh, jak tomu bylo u předchůdců.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám