Hlavní obsah

Další elektromobil od PSA míří na český trh, DS 3 Crossback začíná pod milionem

Novinky, laz

Skupina PSA dokončuje svou ofenzivu kompaktních elektromobilů na českém trhu. Zapojuje se crossover segmentu B, DS 3 Crossback s přídomkem E-Tense. K objednání bude od března, už ale známe ceny.

Foto: DS

DS3 Crossback E-Tense

Článek

Rok 2020 je nejen pro skupinu PSA ve znamení elektrifikace. Krom plug-in hybridních modelů nám Francouzi servírují i několik příbuzných elektromobilů. Po Peugeotech e-208 či e-2008 a Opelu Corsa-e se v dubnu na trh chystá také DS 3 Crossback E-Tense.

Opel Corsa, nebo Peugeot 208? Souboj dieselových sourozenců

Testy

Novinka doplňuje portfolio se zážehovými motory. V České republice se bude elektromobil prodávat za 995 000 Kč ve verzi výbavy So Chic nebo za 1 075 000 Kč ve verzi Grand Chic. E-Tense bude na český trh uveden v průběhu března 2020.

Foto: DS

DS3 Crossback E-Tense

Palbu elektromobilů umožňuje sdílená kompaktní modulární platforma CMP, která je zesílena a připravena na zástavbu baterií.

Bez dotací levné nebudou. PSA vypustila na český trh tři nové elektromobily

AutoMoto

DS 3 Crossback E-Tense s motorem o výkonu 100 kW a baterií o kapacitě 50 kWh poskytuje dojezd 320 km podle normy WLTP (430 km NEDC), baterii lze u dobíjecí stanice 100 kW dobít na 80 % kapacity za pouhých 30 minut.

Přídomek E-Tense v rámci značky DS ukazuje právě na elektrifikaci, prvním modelem s tímto označením je plug-in hybridní SUV DS 7 Crossback.

Reklama

Související témata:

Související články

Test DS 3 Crossback: Žralok mezi kříženci

Pro krásu se musí něco obětovat, říká se. Značka DS do stojatých vod luxusního automobilového designu vlétla se svými hranatými tvary, vybranými materiály...

Výběr článků

Načítám